Academy

Het  trainingsprogramma is divers en de workshops  zijn gericht op thema’s als:

De trainingen en workshops worden gegeven door excellente deskundigen, trainers en coaches met een hoog praktisch gehalte en toegespitst op de dagelijkse praktijk.

Programma’s  Q3 en Q4 :
1) Persoonlijk LEIDERSCHAP & MANAGEMENT

In deze individuele leergang onderzoekt, adviseert, ondersteunt en begeleidt  u in  persoonlijke groei en loopbaan ontwikkeling.  Functieverandering? Vrijwillig of gedwongen ontslag? Carriereswitch?

Sinds 1982 ondersteunt Adsom  werknemers bij individuele loopbaan- en outplacement trajecten met hoge succesratio. Met intense programma’s worden kwaliteiten en kansen omgezet in duurzaam resultaat.Met name voor 45/50+

2) Masterclass over de werkingsmechanismen van vernieuwing en weerbarstigheid voor leidinggevenden.

De wijsheden van Fisher vormen  toegangssleutels tot de werkingsmechanismen van vernieuwing en weerbarstigheid voor managers en bestuurders op zoek naar de magie van hun vak en het belang van alle aandeelhouders. Hier zes wijsheden van Fisher.

1.Als je iets zegt: focus dan op een boodschap.

Communicatie is het sleutelwoord. Als hoeder van de eenheid, breng je allen samen door de richting die je zelf voor ogen hebt. Dat betekent ook alle lijnen goed afhechten anders blijven er nog ruwe klankrafels hangen

2.Je eigen tempo is de juiste. Hoe krijg je ze mee? Met empathie. Besef dat een violist een toon aanzet als een streek en een blazer op een noot anticipeert met ademen. Beweeg dan ook zelf mee voordat je een actie oplegt.

3.Stoor geen processen die vanzelf goed gaan.Een eenheid bewaar je het beste door niet alles te benadrukken, Geef musici de ruimte

4.Wees beleefd, uit je enthousiasme. Musici willen weten wie je bent. Druk je aandacht en enthousiasme uit. Laat je binnenkant zien. Gaat het nog niet goed, doe het nog een keer. Je vraagt en geeft verbinding.

5.Wees in harmonie met jezelf. Orkestmusici dromen van dirigenten die een stuk als door magie tot leven wekken. Wat tegen werkt is nervositeit. Kapt een dirigent midden in een solo af dan voedt dit onrust. Twee tellen langer wachten met een ingreep dan is er niets aan de hand

6. Durf te oogsten.Charisma is gebaat met rijping. Gebruik al wat ten dienste staat. Een trombone is van origine een kerkmuziekinstrument, laat het dus gewijd klinken door het afschudden van gene.

3) MASTERCLASS STRATEGIE & BELEID

Als je niet weet waar je naar toe wilt, zul je er ook nooit komen “.

Deze parafrase op een uitspraak van de Cheshire cat uit Alice in Wonderland , geeft de essentie weer van deze masterclass. Strategieontwikkeling is de meest fundamentele Managementactiviteit van een organisatie.

Om te overleven moeten bedrijven, overheden en personen zich voortdurende voorbereiden op de toekomst. Hoe beter zij deze inschatten hoe beter de kans op succes. Uit een recent onderzoek van Korn/Ferry International komt het volgende citaat:
The most common mistake of new executives, according to the4 survey, is failure to establish strategic priorities”.Strategie, zo blijkt hieruit, is een onderwerp dat voldoende aandacht behoeft.

Strategieën  zijn opgebouwd rond doelen. Een goede strategie is onmogelijk vast te stellen zonder doelen. Het formuleren van doelen op managementniveau is echter geen sinecure. De diversiteit van  organisaties maakt het lastig om een  “overall “ strategische methodologie te ontwikkelen. Het is van groot belang dat de organisatie-strategieën die gevolgd worden, naadloos aansluiten bij de mogelijkheden en kansen van een bedrijf.

En wat bepaald nu dat de ene organisatie-strategie zoveel beter is dan de andere ? Hoe zorgt  zij ervoor dat dit verschil optimaal wordt benut ?De Masterclass Strategie & Beleid geeft studenten, handvatten en denkrichtingen over ondernemingsstrategie, strategieformulering, en beleidsvorming.De nadruk ligt op multi disciplinaire analyses en besluitvorming om de optimale oplossing van het ondernemingsvraagstuk  te kunnen ontwikkelen.

Neem contact op voor aanvullende informatie en/of workshopdatums.

UA-39505741-1