Solliciteren, werk veroveren, begeleiding, training en workshops.

50 plus SOLLICITEREN, intern/extern, loopbaan & carrière ontwikkeling!

Heb ik de controle over mijn sollicitatiegesprekken? Heb ik de regie over mijn eigen toekomst?  Wat zijn mijn doelen en wat “beweegt” mij? Hoe zet ik in op een duurzame loopbaan ontwikkeling en welke koers zet ik daar op uit? Ook als 50plusser! Hoe zorg ik ervoor ik minder afhankelijk ben? Hoe zorg ik dat ik gevraagd wordt, dat mijn sollicitatie brief opvalt, hoe kom ik aan de gesprekstafel.  Hoe stoot ik door naar de volgende ronden, wat is de inhoud van mijn verhaal en hoe zorg ik er voor dat ik de baan en/of het werk/opdracht krijg?

Het kwalificeren voor werk is helemaal niet zo makkelijk als het lijkt!

Het aantal banen neemt toe. De werkloosheid daalt. Velen denken dat daarmee het solliciteren ook makkelijker gaat! Niets is minder waar…immers neemt door toename van vacatures ook de mobilisatie van werknemers toe…meer mensen zien mogelijkheden om weer stappen te ondernemen in de loopbaan ontwikkeling, zowel intern als extern.

Al met al blijft het solliciteren geen gemakkelijk opgave om zich te kunnen onderscheiden van de andere kandidaten. Je hebt te maken met veel concurrenten die op dezelfde baan/functie/werk solliciteren.

Daarbij gaat het niet alleen om een goede voorbereiding in de zin van doornemen van een website en functieprofiel.

Het begint echter allemaal veel eerder. En natuurlijk vereist het helder CV en een korte bondige heldere motivatiebrief; denk je na over je kwaliteiten, je wapenfeiten en wat je wilt uitstralen! Het is niet alleen een opsomming van opleidingen, cursussen en werkervaring maar ook wat de competenties zijn, wat het potentieel is, het perspectief?

Niet alleen het kunnen uitvoeren van de taken  maar welke meerwaarde is te leveren! Waar, hoe en wat? En hoe ga je het vervolgens presenteren, verwoorden en realiseren!?

 • Welke voorbereidingen bepalen 70% van het succes?
 • Wat zijn nu de Do’s and the Dont’s van het solliciteren!
 • Wat drijft je? Wat zet in je brief? Heb je een CV die echt uitstraalt wie jij bent?
 • Wat zijn jouw talenten en wat is je potentieel? Hoe verwoord je je prestaties, gemeten en vertaald in toegevoegde waarde en loonsomrendement?
 • Waarom kom je aan de gesprekstafel, waar ben je in het verleden afgewezen en wat zijn je leerpunten?
 • Goede tegenargumenten maken van jou een waardig gesprekspartner! Kun je deze te benoemen?

Tips, adviezen, een stukje theorie, ongetwijfeld goed bedoeld! Echter betekent dit nog niet dat we het ook kunnen toepassen!!!

Individuele maatwerk ondersteuning  aangevuld met werkverovering training practica leiden tot succes!!!

Zelfkennis. Waarom wilt u deze baan? Waarom bent u de juiste persoon? U kunt uw toekomstige werkgever pas overtuigen als u zelf weet wie u bent, wat u kunt en wat u wilt.

Presentatie. Wat is uw houding? Hoe komt u over?Gedrag t.o.v. gewenst gedrag? D.M.U.

Overtuigingskracht. Waarom is het úw baan? Hoe vertelt u wie u bent? Hoe beantwoordt u vragen? De training behandelt gangbare sollicitatievragen, maar leert u ook omgaan met lastige vragen en laat zien welke vragen u zelf kunt stellen.

Voorbereiding. Wat is uw persoonlijk businessplan? Bij wat voor een organisatie en op wat voor een functie solliciteert u? Wat is de strategie van de organisatie? Wie zijn uw gesprekspartners? Hoe doorbreekt u met uw pitch tunnelvisies en paradigma’s? Hoe krijgt u regie over het dialoog en het proces en hoe “stuurt” u (of wordt u gestuurd)?

Marketability & Personal branding. Hoe en waar vindt je de juiste vacatures, via welke platforms en welke kanalen, van re-activiteit naar pro-activiteit, van reactie naar creatie. Hoe zorg ik ervoor dat mijn sollicitatie er uit springt, aan tafel kom bij een nieuwe werkgever die mij uiteindelijk verkiest boven de andere kandidaten? Afgewezen? Onduidelijke redenen? Maken van een zelf-marketing plan.Verkenning & scenarioplanning, strategie sollicitatie, uitvoering en begeleiding.

Het aanbod is gericht op toegepaste praktische kennis en kunde en omvat het gebied van zelfinzicht, zelfmanagement en zelfrealisatie. Vanuit het inzicht en het door kunnen vertalen door oefening, verbaal en non verbaal, overtuigend en direct tot de kern.

Meer weten? Mail dan mario@adsom.nl voor een vrijblijvende kennismaking en toelichting op een programma voor uw situatie!

 

WORKSHOP 45/50 PLUS

 

Een weloverwogen inschatting van de haalbaarheid van de uitgezette sollicitatiekoers biedt nog geen zekerheid op een succesvolle carrière stap .Het besluit van opdrachtgevers en recruiters uw kandidatuur niet verder in overweging te willen nemen bevestigt helaas wekelijks deze waarneming.

U kent het tijdverdrijf met de plaatjes en de opdracht: ‘zoek de verschillen’. Zo wordt ook uw CV getoetst en volgt prompt de afwijzing. In lang niet alle gevallen is dit terecht en wordt te kort gedaan aan uw bewezen competenties. Het is tijd constructief de handschoen op te nemen.

Als u ook vindt dat de afwijzing onvoldoende recht doet uw functionele kwaliteiten en uw ervaringen voldoende relevant zijn, bent u toe aan onze workshop JOB CRAFTING voor 50 plus. Workshops worden op locatie Adsom gehouden, iedere laatste vrijdagochtend van de kalendermaand. Deelname voor managers en specialisten als regel werkzaam op het snijvlak van bestuur en management.

Inhoud workshop

 1.  Individuele presentatie in een assessment samenstelling
 2.  Deelname aan 1 Management game t.b.v. competentietoetsing
 3.  Kritische vaardigheden analyse
 4. Uitgangspunten Job Crafting en praktische uitwerking.
 5. Grondslag effectief solliciteren

Voor nadere informatie inzake (individuele of groeps) externe loopbaanbegeleiding / outplacement en workshops kunt u contact opnemen en vragen naar Mario Kruysse.

UA-39505741-1